Staalgoed handel B.V.
search

Betonnetten plaatsen, hoe gaat dit in zijn werk?

16-03-2017 | J. van Wijngaarden

Betonnetten zijn een belangrijk onderdeel in betonconstructies. Deze netten zorgen voor stevigheid binnen het beton, omdat ze de trekkrachten opnemen. Scheurvorming wordt daarmee vermeden. Het beton zorgt ervoor dat de drukkrachten worden opgenomen. Betonnetten zijn er echter in veel verschillende vormen en maten, maar hoe gaat het plaatsingsproces van deze netten eigenlijk in zijn werk? In dit artikel leggen wij het je uit.

Het soort net en de vorm.

Bepaal als eerst wat voor soort net er geplaatst dient te worden en in welke vorm. Betonnetten zijn er namelijk in veel verschillende afmetingen en hebben ook verschillende maaswijdtes. Deze keuze hangt af van de belasting dat het beton uiteindelijk moet gaan dragen. Deze berekening wordt veelal gemaakt door een constructeur.

Betonnetten

Daarnaast kunnen de betonnetten verzinkt worden. Het verzinken van de netten voorkomt corrosie. Corrosie is het scheikundige proces waarin materialen gaan werken door invloeden van buitenaf. Roest is de corrosie van ijzer. Door het betonnet te verzinken voorkomt men dus dat er corrosie en eventueel betonrot ontstaat.

Afmetingen van de netten.

Als tweede moet de afmeting van het net bepaald worden. Hierbij is de totale oppervlakte van de betonvloer van belang. Ben je hier niet helemaal in thuis? Dan is het verstandig om advies aan te vragen bij een specialist. Zo kom je achteraf nooit voor verrassingen te staan en weet je zeker dat het beton, en de betonnetten, een optimaal resultaat garanderen. Wanneer je zeker weet welke netten je nodig hebt, kun je de netten gaan bestellen. Veel bedrijven bieden tegenwoordig ook netten op maat. Deze worden dan speciaal gemaakt op basis van jouw wensen en behoeften.

Het plaatsen van de netten.

Vervolgens worden de netten geplaatst op de plek waar je het beton wilt storten. Alvorens het storten van het beton, worden de betonnetten op een bepaalde hoogte geplaatst met behulp van stelblokjes. Indien een dubbele laag betonnetten, worden er supportliggers tussen de netten geplaatst. Na het plaatsen van de betonnetten kan het storten van het beton beginnen.


Ben je op zoek naar betonnetten? Wij van Betonstaal.nl bieden betonnetten in alle vormen en maten. Daarnaast kunnen wij deze ook geheel op maat voor je maken. Voor meer informatie of vragen kun je het best contact met ons opnemen. Wij helpen je graag verder.

Direct contact opnemen