Staalgoed handel B.V.
search

Ontdek de voordelen van glasvezelwapening in de bouw!

Betonstaal.nl levert al 10 jaar betonstaal. Staal inderdaad. Maar we zijn ook altijd op zoek naar innovaties binnen onze markt. De eigen 3D tools zijn daar een goed voorbeeld van.
Ook productontwikkeling binnen de bouw staat natuurlijk niet stil. En uiteraard nemen we ook die innovaties graag op in ons assortiment.

Er is een toename van glasvezelwapening in de bouwsector. De populariteit ervan is te danken aan de voordelen die glasvezelwapening biedt ten opzichte van traditionele staalwapening. Hoewel beton een hoge druksterkte heeft, ontbreekt het aan treksterkte. Daarom wordt er gebruikgemaakt van wapening, waarbij staal het meest gebruikte materiaal is.

Helaas is staal vatbaar voor roest, vooral op plaatsen waar de dekking ontoereikend is. Vocht en zouten kunnen doordringen tot het staal, wat leidt tot corrosie. Oftewel, betonrot.

Glasvezelwapening biedt een oplossing: het roest niet, is veel lichter dan staal en heeft een hogere treksterkte. Dit biedt voordelen! Ook op het gebied van kosten.

Wanneer je glasvezelwapening gebruikt, dan kun je in bepaalde situaties volstaan met een kleinere diameter wapening. Maar ook met minder dekking. Dat betekent: minder beton. Je bespaart niet alleen uit op beton, maar ook op uithardingstijd en gewicht. Dat laatste scheelt weer in kraankosten.

  • Voordelen glasvezelwapening:
  • - Geen roest en betonrot
  • - Grotere treksterkte
  • - Langere levensduur
  • - Mogelijk kleinere diameter
  • - Soms minder beton nodig

Kan dat echt? Is het echt zo sterk?

Duidelijker dan deze filmpjes wordt het niet.

arrow_right

arrow_right

Heb je vragen of wil je glasvezel wapening bestellen? Dan kan dat hier.