Staalgoed handel B.V.
search

Poerwapening: de duurzame oplossing voor uw fundering

29-05-2018 | J.van Wijngaarden

Wat is poerwapening?

Poerwapening is stalen bewapening voor poeren. Een poer is een ondersteuning waarmee je de krachten van een bouwwerk overdraagt op de ondergrond. De combinatie van poerwapening met beton maakt het tot een zeer sterke oplossing voor  een fundering. Andere namen voor poeren zijn stiep, por, porring of teerling.

Je kunt poerwapening vergelijken met de wapening van een wapeningskorf. Een wapeningskorf wordt meestal liggend toegepast terwijl een poer op een staande wapeningskorf lijkt.

Waar gebruik je poeren voor?

Je gebruikt betonnen poeren voor het maken van steunpunten van bijvoorbeeld een overkapping, aanbouw of garage. Op de betonnen poer rusten vervolgens de spanten van het dak of een andere constructie. Alternatieve toepassingen van betonnen poeren zijn: fundering van je tuinhuisje, als parasolvoet of om een speeltoestel vast te zetten.

poerwapening

Voorkomt aantasting door vocht

Een extra voordeel van betonnen poeren is dat hierdoor voorkomen wordt dat dat vocht vanuit of via de grond de (houten) palen beschadigen die op de poer rusten. Denk aan je houten palen tussen de tuinschermen of andere vormen van tuinafscheiding. Om deze voor de lange termijn te beschermen kun je betonnen poeren gebruiken.

Ons assortiment poerwapening

Bij ons assortiment poerwapening heb je de keuze uit twee mogelijkheden:

  1. Poerwapening op maat
  2. Standaard poeren

Poerwapening op maat
Op onze pagina van poerwapening op maat kun je kiezen uit verschillende poervormen, beugel en staaf specificaties en natuurlijk de hoogte. Op deze manier bestel je poerwapening volledig op maat voor jouw situatie.

Standaard poeren
Van de meest gangbare maten hebben we standaard poerwapening op voorraad. Het betreft de volgende maten:
- Poer (H 500mm – L 230mm – B 230mm)
- Poer (H 700mm – L 230mm – B 230mm)
- Poer (H 900mm – L 230mm – B 230mm)

Neem contact op met Betonstaal.nl

Heb je vragen of behoefte aan advies over poerwapening? Dan voorzijn wij je graag van passend advies. Neem contact met ons op!

Direct contact opnemen