Staalgoed handel B.V.
search

RebarAssist volop in ontwikkeling

Ongeveer een jaar geleden is de RebarAssist gelanceerd. Een 3D viewer voor betonstaal met intuïtieve selectiefuncties. Die geeft je inzicht in wat je koopt, hoe de constructie in detail is opgebouwd en hoe je de wapening monteert. In het afgelopen jaar is deze applicatie verder verbeterd.

Wat is ook alweer de RebarAssist?

Bij Betonstaal.nl zetten we in op vernieuwing en toepassen van moderne ICT mogelijkheden om wapening te bestellen en uit te werken. Zodat betonstaal bereikbaar is voor iedereen. De RebarAssist visualiseert zo duidelijk mogelijk de wapeningsconstructie. Jij als klant ziet een project in 3D in de browser. Gewoon via een link in de offerte en bestellijst. Door verschillende selectie- en filterfuncties kan je onderdelen uitlichten en controleren of alles goed verwerkt is.

In de RebarAssist kun je selecteren op diameter
Afbeelding 1 Een nieuwe functie is het selecteren op diameter

Duidelijkere namen

In de eerste versie stond een aantal afkortingen. Deze hebben nu een verduidelijking gekregen. Bij het onderdeel losse wapening stond er bijvoorbeeld LO en LB. Nu staat daarbij dat de O van Onder is en de B van Boven. Onder- en bovenwapening dus. Deze afkortingen en benamingen zullen de loop der tijd verder aangevuld worden.

Selecteren op diameter

Door de reacties van klanten is het selecteren op diameter toegevoegd. Vooral werkvoorbereiders maken veel gebruik van deze functie. Elke diameter heeft een eigen kleur. Per diameter is er de keuze om hem gekleurd of grijs te zien in het model. Er kan dus in één oogopslag gezien worden waar bijvoorbeeld Ø8 zit wanneer de andere diameters uitgezet zijn. Zo is makkelijk te checken of de uitwerking goed gegaan is.

  • De RebarAssist is op verschillende punten verbeterd. Zeker de functie selecteren op diameter is handig. Zo zie je bijvoorbeeld ik één oogopslag waar Ø8 zit in het 3D model.

Selecteren op onderdeel

In een ander menu kan op een zelfde manier op onderdeel gefilterd worden. Elke onderdeelsoort (korven, haarspelden enz.) heeft een aparte kleur. Op deze manier kan bekeken worden waar de verschillende onderdelen moeten komen

De RebarAssist als onderdeel van de bestelling

Deze 3D viewer op zich is handig, maar moet echt gezien worden als onderdeel van het gehele bestel- en verwerkingsproces van betonstaal. Al in de offertefase wordt een link naar de RebarAssist naar je gestuurd. De stuklijst is gekoppeld aan de RebarAssist en op die manier heb je goed inzicht in wat besteld wordt. Alles is makkelijk te checken. Contact met de klantenservice is ook efficiënt: beide partijen zien op hun scherm hetzelfde. 

En tijdens het bouwproces kan het 3D model er ook bij gepakt worden. Alle fysieke onderdelen hebben een code op een label. Deze codes corresponderen met de codes in de RebarAssist.

Alles bij elkaar zorgt de RebarAssist voor duidelijkheid. Dit voorkomt veel communicatie en overleg en het maakt de kans op fouten kleiner.

Het kan altijd beter

Mis jij nog iets in de RebarAssist? Heb je een wens of idee voor nog meer functionaliteiten? Laat het ons weten! Verder ontwikkelen zit in ons DNA.

Direct contact opnemen