Staalgoed handel B.V.
search

Onze service aan jou is verhoogd met de RebarAssist

12-11-2021 | W. van Wijngaarden

RebarAsssist

De nieuwste applicatie van Betonstaal.nl is de RebarAssist: een 3D viewer met intuïtieve selectiefuncties. Hiermee heb je inzicht in wat je koopt, hoe de constructie in detail is opgebouwd en hoe je de wapening monteert. Zo heb je vanaf het bestellen meer zekerheid, optimaal gebruiksgemak en is je project makkelijk en efficiënt uitvoerbaar. Bij elke uitwerking van een bouwproject leveren wij een 3D model dat te bekijken is met de RebarAssist.

3D model kelder in RebarAssist

Figuur 1. 3D model van een kelder in de RebarAssist. Door de korven met code K11 te selecteren wordt duidelijk waar deze gemonteerd moeten worden.

Het gemak van de RebarAssist

Was wapening online bestellen op onze website al eenvoudig, betrouwbaar en sneller dan de traditionele manier, de RebarAssist gaat een stap verder. De RebarAssist is een online tool waarvoor je niets hoeft te installeren en werkt zonder wachtwoorden. Je opent het model in de 3D viewer gewoon in de browser via een link in je offerte of bestellijst. Je kunt het model dus ook openen op een tablet of zelfs een telefoon. De 3D viewer heeft intuïtieve selectiefuncties, zoals een opsomming van alle losse wapeningselementen en prefab onderdelen van het bouwproject. Alle onderdelen hebben een aparte code, die zijn terug te zien op de labels van de producten zelf. Zo zie je bijvoorbeeld direct waar in de constructie de korven met die code moeten worden aangebracht. Dit voorkomt veel communicatie en overleg en het maakt de kans op fouten kleiner.

Model is lang in te zien

Het 3D model kun je in de offertefase al inzien. Besluit je bij ons te gaan bestellen? Dan kun je het model een jaar lang inzien met de RebarAssist. Na een jaar komt de link automatisch te vervallen. Mocht je na dat jaar toch nog in het 3D model willen, dan hoef je ons alleen maar even te bellen. Wij kunnen het model weer voor je activeren.

  • Je hoeft geen wapeningsspecialist te zijn om wapeningproducten bij ons te bestellen en monteren. En wij maken geen onderscheid in soorten projecten of klanten. Iedereen krijgt een 3D model via de RebarAssist.

Meerwaarde voor jou als klant

Je hoeft geen wapeningsspecialist te zijn en/of een technische tekening te kunnen lezen om wapeningproducten bij ons te bestellen en monteren. Ook minder gespecialiseerde mensen in de bouw en zelfs handige particulieren kunnen uit de voeten met de RebarAssist. Zo meent Corne Glasbergen van C.A. Glasbergen Timmer- & Onderhoudswerken uit Roelofarendsveen: “Als je de wapening geleverd krijgt, vraag je je vaak af: ‘Hoe hebben ze het nu precies bedacht?’ Met de RebarAssist kun je goed zien welke oplossingen bedacht zijn. Handig dat je bijvoorbeeld alleen de korven eruit kan filteren. Het is een goede handleiding om te kunnen bouwen.”

 Fundering woning met RebarAssist

Figuur 2. Ook voor een eenvoudige fundering ontvang je een 3D model in de RebarAssist.

Meerwaarde voor íedere klant!

Je denkt misschien dat deze unieke service alleen beschikbaar is voor de grotere projecten, maar dat is niet het geval. Wij maken geen onderscheid in soorten projecten of klanten. Ook voor een kleine aanbouw of schuur leveren we een 3D model. Iedereen die bij ons een aanvraag doet voor het uitwerken van de wapening, krijgt precies hetzelfde. Wij investeren continu in automatisering en ontwikkeling waardoor we vrij vlot 3D modellen kunnen maken en jou kunnen tonen met de RebarAssist. Omdat maatwerk nou eenmaal onze standaard is.

Telefonische hulp makkelijk met RebarAssist

Als je een vraag hebt over de uitwerking of als je tijdens het bouwen er toch niet uit komt, kun je ons altijd bellen. Met de RebarAssist kunnen we je via de telefoon makkelijk door het model heen loodsen. Wij zien op ons scherm immers precies hetzelfde model en kunnen je aanwijzingen geven over hoe te klikken en selecteren in het model.

Probeer het uit!

Heb je binnenkort wapening nodig voor een project? Lever dan je tekening bij ons aan bij de offerte aanvraag en wij werken het voor je uit met praktische wapeningsoplossingen.

Direct contact opnemen