Staalgoed handel B.V.
search

Strokenfundering, wat is dat?

19-10-2017 | J. van Wijngaarden

Een strokenfundering is een methode van het funderen op een vaste ondergrond ofwel funderen op staal. Een bodemonderzoek en de omvang van de woning bepalen of deze methode geschikt is. Vaak wordt een strokenfundering toegepast op woningen die gebouwd worden op zandgrond.

De stroken worden gemaakt van gewapend beton

De stroken ook wel platen van een strokenfundering worden gemaakt van gewapend beton. Het beton dient voor de drukkrachten en het betonstaal voor de trekkrachten. Op deze gewapende funderingsstroken komen de muren van de woning.

Funderingsstrook 2,5 tot 3 keer de breedte van de muur die erop komt

De hoogte en breedte van de stroken worden bepaald door een sondering (bodemonderzoek) en het formaat van het gebouw. Een vaak gebruikte inschatting voor de breedte van de funderingsstrook is 2,5 tot 3 keer de breedte van de muur die erop komt. Dit komt uit op een breedte van ongeveer 70 tot 90 cm.

Strokenfundering


Strokenmatten zijn geschikt voor strokenfunderingen

Voor de bewapening van de strokenfundering worden veelal standaard strokenmatten gebruikt. Dit zijn bouwstaalmatten met aan één korte zijde stekken. De stekken zorgen voor een goede aansluiting met de volgende strookmat. De lengte is standaard 3580mm en de breedte tussen 520mm en 1120mm.

Strokenmatten

Neem contact met ons op voor vragen over strokenfundering

Ben je op zoek naar strokenmatten voor je fundering? Wij van Betonstaal.nl bieden standaard strokenmatten en strookmatten op maat. Voor meer informatie of vragen kun je het best contact met ons opnemen. Wij helpen je graag verder.

 

Direct contact opnemen