Staalgoed handel B.V.
search

Uitbreiding assortiment betonnen afstandhouders

02-07-2019 | W. van wijngaarden

Is er een grote dekking voorgeschreven voor het te storten beton? Bij Betonstaal.nl kunnen tegenwoordig hogere betonnen afstandhouders besteld worden. Stelblokjes zijn er nu ook voor een dekking van 60mm en 70mm.  Met de stelblokjes met draad is een dekking van 60 mm mogelijk voor zowel zij- als onderwapening.

Stelblokje met draad   Stelblokje  

Factoren voor de benodigde betondekking
De benodigde betondekking is van een aantal factoren afhankelijk:

  • Het milieu waar het beton aan wordt blootgesteld: vocht, warmte, koude, zoute omgeving of chemische stoffen.
  • De dichtheid van het beton
  • De brandveiligheidseisen
  • De grootte van (trek)krachten die in het betonstaal moeten worden verspreid/opgevangen
  • De gestelde levensduur

Voorbeelden voor het gebruik van hogere afstandhouders
Hogere afstandhouders worden bijvoorbeeld gebruikt bij betonnen constructies buiten met veel weersinvloeden en waarvan een lange levensduur wordt geëist. Maar ze zijn ook handig bij een te storten vloer binnen die in totaal niet zo hoog wordt. Bijvoorbeeld een vloer van 120 mm, waarbij maar één laag wapening wordt toegepast die in het midden moet komen te liggen.

De juiste berekening zorgt voor de juiste betondekking
De juiste betondekking zorgt voor de juiste duurzaamheid en levensduur van de betonconstructie. Deze betondekking wordt bepaald door een constructeur. Wanneer dit niet goed wordt doorgerekend, kan de betondekking te weinig zijn. Hierdoor is er kans op te snel roesten van het betonstaal, scheuren van het beton en dus ook zwakte van de constructie. Maar de betondekking kan ook te groot zijn. Dan kan het wapeningsstaal de krachten niet voldoende opvangen/verspreiden. Laat je dus goed adviseren!

Weet je de juiste dekking voor je project? Bestel dan hier de benodigde afstandhouders.

Neem contact op met Betonstaal.nl
Heb je vragen of behoefte aan advies over de nieuwe afstandhouders? Dan voorzien wij je graag van passend advies. Neem contact met ons op!