Staalgoed handel B.V.
search

Wapening doorkoppelen met stekankers en stekeinden

Tijdens een bouwproject wordt niet alle beton in één keer gestort. Om de aangrenzende beton onderdelen aan elkaar te verbinden, zal de wapening gekoppeld moeten worden. In onze instructievideo leggen we uit hoe je dat kunt doen met stekankers en stekeinden.

Beton storten in fases

Je kunt je voorstellen dat bij een bouwproject niet altijd alle beton in één keer gestort kan worden. Bijvoorbeeld als je een huis met een kelder eronder bouwt. Bij de verticale stortnaden kun je geen stekken uit laten steken vanwege de bekisting. Om een stevige constructie te krijgen, is het echter wel nodig dat de wapening van de verschillende onderdelen doorloopt. Anders krijg je scheurvorming. De wapening van de kelderwand moet gekoppeld worden aan de wapening van de funderingsbalken van de woning.

De wapening koppelen

Om de wapening van de verschillende betondelen te kunnen verbinden bij de verticale stortnaad, zijn speciale doorkoppelsystemen ontwikkeld. Eén daarvan is het werken met stekankers en stekeinden die door middel van schroefdraad gekoppeld worden. Het deel met de huls noemen we een stekanker, het andere deel een stekeind.

Stekanker en stekeind

Hoe werkt zo’n doorkoppelsysteem voor wapening?

We kunnen daar een lange uitgebreide tekst over maken. Maar beelden zeggen natuurlijk veel meer. Daarom hebben we weer een instructie video gemaakt:

arrow_right

Aan de slag!

Sta je na het kijken van de video te trappelen om te beginnen? Je kunt zelf een winkelmand vullen en direct bestellen. Maar je kunt je project ook door ons uit laten werken. Dan bepalen wij met onze wapeningskennis welk materiaal je nodig hebt en hoe je jouw project het beste aan kunt pakken. Dus neem vooral contact met ons op, we helpen je graag.

Direct contact opnemen