Staalgoed handel B.V.
search

Waarom staafnetten?

16-03-2018 | J. van Wijngaarden

Door de nieuwste eisen ten aanzien van de laslengte van betonstaalstaven en arbeidsomstandigheden is er vraag ontstaan naar tilbare matten, welke met 2 personen verwerkt kunnen worden. Dit met name bij het leggen van grote vloeroppervlaktes of vloeren met 10mm of 12mm wapening.

De vuistregel voor laslengte, volgens de Eurocode 2 en bij goede betonaanhechtings omstandigheden, is 50 x de diameter van de betonstaal staven. 

De norm voor het tillen en dragen is:

  • Tillen en dragen met twee handen maximaal 25 kg (twee personen mogen het dubbele tillen en dragen).
  • Onder voorwaarden mogen bij inpandige vloeren waar het dak al is aangebracht, wapeningsnetten tussen 50 en 100 kg door vier personen worden aangevoerd en verwerkt.

Om te voldoen aan de eerder gestelde vraag, zijn er zogenoemde staafnetten ontwikkeld. Staafnetten zijn netten die bestaan uit langsstaven, welke bij elkaar gehouden worden door een aantal dwarsstaven. Door de netten haaks op elkaar te leggen ontstaat er een wapeningslaag met de gewenste maaswijdte. Het beperkte aantal staven zorgt ervoor, dat de matten goed te tillen zijn en dat je er gemakkelijk grotere oppervlaktes handmatig mee kunt leggen. Het materiaalverlies i.v.m. laslengte is minimaal, doordat de netten alleen in de lengterichting overlapt hoeven te worden. 

Staafnet

 

Staafnetten, de voordelen:

  • Te tillen met 2 personen (maximaal 50 kg).
  • Materiaalbesparing i.vm. laslengte alleen in lengterichting.
  • Volgens de Eurocode 2.

Vragen over staafnetten of wapeningsontwerp in 3D? Vraag een offerte aan en wij bieden je de beste oplossing.

Direct contact opnemen