Word je als constructeur regelmatig gebeld door je opdrachtgever met vragen over je wapeningstekeningen? Of besteed je het tekenen van wapening liever uit? Bij Betonstaal.nl ontvang je duidelijke tekeningen en stuklijsten, bespaar je tijd, is er minder kans op fouten in het bestel- en fabricageproces en is het monteren van de wapening zo eenvoudig mogelijk. Lees hieronder meer over ons wapeningsbouwpakket en hoe dit in zijn werk gaat.
Een bouwpakket aanvragen bij Betonstaal.nl kan voor de wapening van allerlei verschillende bouwobjecten: een woning, aanbouw, kelder, bedrijfshal, loods of huizenblok.
Maatwerk, service en efficiëntie; daar doen we het voor. Aan de hand van de aangeleverde betonvorm en de berekende wapeningsdoorsnedes ontwerpen wij de wapening op een praktische manier in 3D. In het ontwerp worden zoveel mogelijk prefab onderdelen en matten op maat toegepast. Uit het ontwerp ontstaan duidelijke overzichtstekeningen, productietekeningen, stuklijsten/buigstaten, machine files en een IFC-model. Het door ons geleverde IFC-model van de wapening, kan door de klant dus direct gebruikt worden in het BIM-model.
Montageplan van de wapening
Met ons wapeningspakket kan je opdrachtgever sneller offertes aanvragen, zuiverder calculeren en eenvoudiger de wapening bestellen. Bovendien is de kans op overnamefouten veel kleiner door de machine files die meegestuurd worden. Een duidelijke tijdsbesparing voor je opdrachtgever dus!
Lasmachine bouwstaalmatten
Omdat in het ontwerp zoveel mogelijk prefab onderdelen en matten op maat zijn toegepast, hoeft er op de bouwplaats minder geslepen, gebogen, geknipt en bijgelegd te worden. Dit levert tijdswinst op en er is minder gespecialiseerd personeel nodig. Doordat minder aanpassingen op de bouwplaats nodig zijn, neemt bovendien de veiligheid toe. Met name bij het aanbrengen van wapening voor wanden is dit het geval: minder op steigers of ladders staan om te knippen en aan te passen. Het gebruik van vooral prefab onderdelen komt ook de fysieke belasting van de betonstaalverwerkers ten goede. Omdat er minder gevlochten hoeft te worden, komen repeterend bukken en draaien met de onderarm ook minder voor. Uiteraard wordt bij het ontwerp rekening gehouden met de tilnorm.
Heb je vragen over ons wapeningsbouwpakket? Denk je dat we wat voor je kunnen betekenen? Neem contact met ons op en we denken graag met je mee.