Staalgoed handel B.V.
search

Prijsstijging betonstaal

21-06-2022 | M.E. de Jong

UPDATE 21-6-2022

De prijzen van betonstaal zijn wat gedaald. Dit heeft te maken met de daling van de schrootprijs. En de betere beschikbaarheid van schroot.

Offertes blijven nog steeds één dag geldig. 

UPDATE 23-5-2022

Vanaf het begin van de prijsstijgingen houden we je al op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Hier weer een update.

Hoewel de prijzen stabieler zijn dan de afgelopen maanden, is de situatie verre van stabiel. We leggen het uit.

De stabilisatie die we nu zien, heeft een aantal oorzaken:
De prijs van schroot is sterk gedaald.
Voor het maken en aanleveren van betonstaal is energie en brandstof nodig. Deze prijzen zijn ook aan het stabiliseren.
De materialen lijken wat beter beschikbaar te worden.
Azië begint met het aanleveren van staal op de Europese markt en het aantal orders is afgenomen.

De situatie blijft echter onzeker. De sancties tegen Rusland, de oorlog in de Oekraïne en ook het huidige coronabeleid in China zijn van grote invloed op de prijsontwikkelingen.

Onze offertes blijven één dag geldig. Wanneer je later reageert op de offerte dan leveren we de wapening nog steeds, maar we nemen dan contact met je op over de dan geldende prijzen.

UPDATE 5-4-2022

Vanaf 2017 houden we de staalprijzen bij. Nu maart voorbij is, hebben we de prijzen van Q1 2022 daaraan toegevoegd.  

Betonstaal prijsindex

UPDATE 21-3-2022

Inmiddels heerst er flinke chaos op de staalmarkt door de inval van Rusland in Oekraïne. In eerdere berichtgeving noemden we al dat Oekraïne, Rusland en Wit-Rusland van groot belang zijn voor de Europese markt. De export van staal vanuit die landen is nagenoeg stilgevallen. Dit betekent dat er schaarste is aan staal.

Daarnaast zijn de energieprijzen ook hard gestegen. Dit leidde al tot een kostprijsverhoging. De staalfabrieken die op basis van schroot produceren, zijn dan ook hard geraakt. Door de schaarste aan grondstoffen en de hoge energieprijzen zijn de staalfabrieken genoodzaakt om hun productie te beperken.

De combinatie van de gestegen energieprijzen, de lage toelevering en de sterk gedaalde productie vanuit de staalfabrieken maakt de markt erg onzeker. Het is onmogelijk om een voorspelling te doen over hoe de markt zich zal ontwikkelen.

Er zijn te veel onzekere factoren. Hoe lang de oorlog aanhoudt en de looptijd van economische maatregelen bepalen voor een groot deel de toekomst.

7-03-2022

De situatie in de Oekraïne is vreselijk. Het houdt ons allemaal bezig. Onze gedachten gaan dan ook uit naar de mensen die het treft.
En laten we met die gedachten ook onderstaande relativeren.

Oekraïne, Rusland en Wit-Rusland zijn samen van groot belang voor de Europese markt.

De oorlog heeft een enorme invloed op de beschikbaarheid van wapeningsstaal.
De prijzen van energie, brandstof, schroot en transport stijgen heel sterk.
En dat is allemaal nodig voor de productie en levering van betonstaal. 

De verwachting is, dat prijs de komende tijd door zal blijven stijgen. Er is nog geen teken dat er tekorten gaan optreden. Wanneer de situatie in de Oekraïne aanhoudt of uitbreidt, dan kan dit veranderen.

Wat zijn de gevolgen van de prijsstijging voor jou als klant?

We volgen de trend van de fluctuerende prijzen. Als je een vooronderzoek op de website hebt gedaan en een week later daadwerkelijk gaat bestellen, kan het dus zijn dat de prijzen veranderd zijn. En omdat het veranderen van de prijzen vandaag de dag erg onvoorspelbaar is, zijn de offertes die we uitbrengen momenteel één dag geldig. Als je wat later reageert op de offerte, willen we nog steeds graag de wapening aan jou leveren. Alleen kan het zijn dat de prijs gewijzigd is. We kijken naar de op dat moment geldende prijzen. 

Stel je vragen aan ons!

In onze berichten naar jou als klant zijn we helder. Bij een offerte vermelden we hoe lang die geldig is. Op een factuur lees je waar je rekening mee moet houden in verband met de prijsstijgingen. Heb je echter toch vragen over de prijsstijgingen, in het algemeen of over jouw specifieke situatie, schroom dan niet om contact met ons op te nemen. We denken graag met je mee! 

Direct contact opnemen

Complete offerte inclusief 3d model

Ontvang bij elke offerte een gratis en vrijblijvend 3D model. Deze service is er voor iedereen: zakelijke en particuliere klant en zowel voor grote als kleine projecten.

Voordelen voor jou op een rij:

  • What you see is what you get
  • Uitwerking is maatwerk
  • Je ziet wat je daadwerkelijk gaat gebruiken
  • Makkelijk te controleren, lage foutmarge
Offerte aanvragen
Prijsstijging betonstaal - Complete offerte inclusief 3d model