Staalgoed handel B.V.
search

Zo zorg je zelf voor een snelle offerte van je fundering

12-10-2021 | W. van Wijngaarden

Als je voor je bouwproject materiaal wilt bestellen, wil je natuurlijk zo snel mogelijk duidelijkheid over welk materiaal je moet gaan bestellen en de kosten. En dat allemaal zo duidelijk en overzichtelijk mogelijk, zonder verrassingen achteraf. Wij doen er met allerlei ontwikkelingen alles aan om zo snel mogelijk een uitwerking van de wapening als bouwpakket met een complete offerte te maken. Maar jij hebt zelf ook invloed op de snelheid van dit proces!
3D-model fundering

Figuur 1. 3D-model fundering

Vertraging door incomplete of overbodige informatie

Wanneer je een schets inlevert van een fundering met weinig informatie, moeten we gaan bellen om vragen te stellen. We gaan ook bellen als je wel een constructietekening opstuurt, maar de informatie over de wapening ontbreekt. En wanneer je een uitgebreid rapport van honderden pagina’s opstuurt zonder duidelijke inhoudsopgave, zijn we veel tijd kwijt met zoeken naar de juiste gegevens. Al deze voorbeelden leveren dus vertraging op.

Zo lever je de juiste informatie aan

Voor een fundering hebben we een overzichtstekening nodig inclusief de doorsneden van de betonbalken en de diameters van het betonstaal die toegepast moet worden. Je kunt die informatie op twee verschillende manieren aanleveren:

  1. Lever via het contactformulier de constructieve overzichtstekening in PDF of DWG formaat aan met informatie over de wapening. Belangrijk is, dat in de documenten die je stuurt, de doorsneden van de betonbalken met daarbij de wapeningsdoorsnedes aangegeven zijn.
  2. Vul ons intakeformulier fundering in.
Voorbeeldvraag van intakeformulier fundering
Figuur 2. Voorbeeld van een in te vullen veld van het intakeformulier fundering.

Intakeformulier fundering

Als je geen constructieve tekening hebt en voor het intakeformulier kiest, wordt stapsgewijs de informatie aan je gevraagd die wij nodig hebben. Je kiest in het formulier eerst welke vorm het balkenframe moet worden. Daarna vul je gegevens in over bijvoorbeeld de afmetingen van de wapening, het beton en de betondekking. Ook kun je invullen of er flankstaven of beugels nodig zijn. Tot slot vul je je naam, telefoonnummer en mailadres in.

  • Door het intakeformulier fundering in te vullen, kan de offerte sneller gemaakt worden. Het formulier vraagt stapsgewijs de cruciale informatie.

Ontvang een super complete offerte

Wanneer we de informatie op bovenbeschreven manier ontvangen, kunnen wij snel aan de slag met uitwerken. Uiteraard hangt de snelheid mede af van de omvang en complexiteit van het project, maar over het algemeen ontvang je dan binnen twee dagen:

  • 3D model van de wapening, in te zien met de RebarAssist.
  • Duidelijke tekeningen van alle geprefabriceerde onderdelen.
  • Gedetailleerde uitwerking van de wapening.
  • Montageplan van de wapening.
  • Overzichtelijke en genummerde stuklijst, welke overeenkomt met het montageplan en de labels aan de wapening.

De juiste informatie is cruciaal

Bij Betonstaal.nl hebben we een helder bestelproces, optimale productie en snelle logistieke afhandeling hoog in het vaandel staan. Continu zijn we bezig met het sneller uitwerken van een  duidelijk 3D model voor jouw project. Hoe completer en overzichtelijker wij die informatie krijgen, hoe sneller er gemodelleerd en gecalculeerd kan worden. Voor de duidelijkheid: wij bedenken maakbare oplossingen voor de wapening, maar zijn geen constructeurs en bepalen dus niet hoeveel betonijzer er in het beton moet komen en welke diameter gebruikt moet worden.

Vragen over informatie aanleveren?

Wanneer je nog vragen hebt over het aanleveren van informatie voor je bouwproject, kun je altijd contact met ons opnemen.

Offerte aanvragen